Гледай Добави
Търсене    Докладвай нередност
818 гледания

Първоначално ложата P2 действа под юрисдикцията на Великия Ориент на Италия, но след известните скандални разкрития от 70-те години на 20 в. за дейности, позорящи доброто име на масонството като изнудване, политически рекет, финансови машинации и влияние в католическата църква, P2 и много нейни членове са изключени от братската верига на масонството.

Прецедентът с P2 става възможен след серия от грешки на фона на сложната история на италианското масонство. Масонството в Италия бележи своето начало от 1750 г., когато са организирани първите масонски ложи и много скоро дейността им е забранена.

В студиото на "Въпрос на гледна точка" гостува Димитър Недков, който разкри смразяващи подробности за прословутата ложа, свързана с десетки престъпления и политически интриги.

Личо Джели е член на масонското братство и автор на доктрината "Правителство в сянка". Той е свързван с множество криминални деяния, както и с това, че публикува секретни масонски документи. При обиск в дома му полицията намира списък с над 950 членове на тайното общество, който той "случайно" е забравил на явно

И ти можеш да напишеш коментар за това клипче!
Направи си регистрация при нас! Отнема само една минутка. Не е толкова трудно. :)
wilterr
26.09.2014 г.
Добавен в любими: 0