Гледай Добави
Търсене      

Слънчев удар (2014), [ Со́лнечный уда́р ]

СЛЪНЧАСВАНЕ

/Заглавието, освен всичко останало, напомня една друга голяма любовна история, от една друга гражданска война - «Отнесени от вихъра»/

«Со́лнечный уда́р» (Слъчев удар; Sunstroke) – филм на Никита Михалков от 2014г, по мотиви от произведенията на Иван Бунин: «Солнечный удар» (1925) и «Окаянные дни»./дневници 1918—1920/. Филмът е предложен от Росия да се състезава за Оскар в категория «най-добър чуждоезичен фил» , но не стига до номинации.
Разказва за последните дни на безименен капитан (ноември 1920 г.), от капитулиралата армия на Врангел, прекарани в съветски военно-пленнически лагер след доброволно слагане на оръжието. Периодично го преследват спомени от мимолетното щастливо минало, когато е бил още млад поручик. Същевременно, той постоянно си задава въпроса «кой е виновен за случващото се с Русия». Терзанията му свършват едва след като капитанът и неговите събратя от лагера са наблъскани в товарен шлеп (несамоходна баржа), под предлог, че пленниците ще бъдат извозени на буксир (провлачени) до Очаково.

В ролите:
Младият Поручик - Мартинш Калита (Латвийски актьор,
видео удар филм слънчев руско кино никита sunstroke михалков

Коментари (0)

Влез в профила си или се регистрирай, за да коментираш. 
27.07.2016 г.
Категории: Филми
Добавено в любими: 0